KFT:Higiénikus ember

Nagyon újszerű mondanivalójú, a zenéről szóló zenei album. A KFT egyik legjobb produkciója. Sajnos, a magyar médiában nem kapta meg a kellő figyelmet- dehát eben az országban ehhez már hozzászoktunk. Nézzünk meg néhány dalt az albumról!

A címadó produkció, a Higiénikus ember,egy benzinkúti vizelésről szól, eléggé naturalista módon, humorral. Maga a naturalizmus jelenti a humort. Pontosabban: az elhanyagoltságról, a butaságról, a Magyarországon sokszor tapasztalható általános igénytelenségről énekelnek Laárék.
A Százszorszép című dal a nyálas fiúcsapatokat figurázza ki, a szerelem öncélú dicséretével, sokszor szándékosan eltorzított hangon.
 Rózsa- hát az nem tudom, miről szól. Dinamikus popzene, vokál énekel a felelősség fontosságáról. Egyszerűen elmagyarázhatatlan a dal, ugyanakkor jó, napokig dallamtapadásom volt tőle.
A bálnák is emberek- hát ez a legérdekesebb dal. Ál-líra- talán ez a legjobb műfaji meghatározás. Látszólag a toleranciáról énekel, valójában inkább a toleranciát folyton hangoztató retorikát gúnyolja.
Teca: a valóságshow-k ellen szóló dal. A Teca, aki kenyérgyárban dolgozik, szeretne celeb lenni. A vállalat dolgozói viszont, szépsége okán, marasztalnák.
És a korona, a lemez legjobb alkotása kétségtelenül a Szépek, szépek, szépek... kezdetű mulatósnóta- paródia. Filozofikus szöveg, mulatós zenére. Eredeti, okos, kissé cinikus, mondhatni: blazrt, de öröm hallgatni.
Az egész lemez oké. Laár pedig még a megszokottnál  is kitűnőbb!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10 Magyar Énekesnők

A Hallelujah magyar szövegéről

Pajor Tamás: Önök Érték