A Napoleon Boulevard:Jelentés az alagútból című dala mai napig aktuális

 A Jelentés az alagútból című dal a Napoleon Boulevard: Mennyből az angyal című albumán hallható. A dal szövege metaforikus, az alagút nem egyszerűen építmény, hanem a Kelet és Nyugat között megrekedt, lépni igyekvő, de ahhoz erőtlen Magyarországot szimbolizálja. A zene tág, nagyívű ,szinte musical-szerű, a szöveg közéleti, kemény, ez remekül ellenpontozza egymást. 
A baj az, hogy ez a szöveg még mindig aktuális. Ha egy ma is aktív magyar előadó vagy együttes állna elő ezzel a dallal, agyondicsérné a kritika, milyen szépen, zenébe öntve megfogalmazták a mai valóságot. Szerintem ma ez dal felkerülne a legfrissebb toplistákra.
Azaz: szellemi értelemben ugyanott vagyunk, mint húsz éve. Legfeljebb jobban megtanultunk kamuzni. 

És hát, végül és nem utolsósorban, szólni kell Vincze Lilla elképesztően gyönyörű és utánozhatatlanul egzotikus hangjáról. Hol keletiesen egzotikus, hol operaszerűen széles, nagyon nagy a hangterjedelme, és minden hang tiszta, pontos. Vincze Lilla példát mutathat a ma énekesnőinek. Meg is teszi, a Napoleon Boulevard mai napig vállal fellépéseket. Lilla pedig énektanárként dolgozik. 
Ugyanolyan remekül, mint ahogy énekelt. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10 Magyar Énekesnők

A Hallelujah magyar szövegéről

Pajor Tamás: Önök Érték